keskiviikko 21. joulukuuta 2016

No tota morjens taas
Tosi o, et täsä on menny aikamoinem pätkä ilma, mittän kuulumissi. Toi ukko o vähä semmone lemppuri, et sitä tarttis ain olla hännän kans hakkamas, et se ers joskus sais jottan tämmöst tärkkiä toimeks.Kyl mää pruukka joskus tosa ton, mikä toi nys sit onkam pääl käyrä hiukan keikistelemäs, et se muistais, mut  mitä hiirehänttä se mittä muista taik huama.

Kyl tämä olemine o jollan taval menny. Kesäl käytti muutama kerta tual misä ihmissä ja koiri oli kamalam päljo ja sit oli semmossi paikoi ku ei meinannu mihenkkäs päästäp piilo niit semmossi kum pitäväk kamala meteli ja haisevap pahalt. Onneks ukko otti syli ja lohrutti. Siin mentti ain ylitte josta, misä oli kamalm paljo vettä. Oli mää kerra Akan kans semmoses rumistukses sisälläki, enkä sillom paljom peljänny. Mitä ny iham pikkunem pissa pääsi sihem polvel. Nii ja kerran käytti omal autol aika kaukan. Siäl oli jotta noitten kaverei ja se olis ollu muute ihan komia kyläpaikka, mut ku ain täyty ollat tosa halvatu hihnas sillon ku ulos pääse. 

No juu, mut siäl oli kyl jollan taval kamala mukava. Net tuttavap pitivä oikke hyvä hualta siit, et mul oli kaik hyvi, eikä noika Akka ja Ukko mittän kovin kehnoste hommias hoitanu. Vuarotelle ne mun kans kuljeskelivap pisim piha. Nii ja sit siäl oli semmost oikke mahrottoma hyvä makust ruaho ja mää söinki sitä aika taval. Siin viäl vähä ennen ku lährettin kotti, ni mää naposteli aika tupo. Sil oli vissi jotta vaikutust toho vattan ku mul tuli aika kova hätä. Koiti mää sitä noil sanno, et olis hiukam pysätty jossa mut ei nes sit taas ollu ymmärtävinäs ja sit vaan täyty sanno, et omnneks oli siin autom penkil se verra irtotavara, et se al sai sem piäne oravan kokosen kasam piilo. Arvakkas, nauruttik ku nes sit ihmettelivä, et mikä tääl haise. Se ruaho oli kuulema mukka jottan kissaminttu.

Nii ja yhren kerra mää pääsi hiuka yksi yäl ulos. Akka unhotti ove ravollas ja nii mää sit menin käymä hiukam pihal. Ja se toope mene sisäl ja jättä kissa ulos. Kuka tommostaka voi millä ymmärtä. Ei tämmöne järkikolli kumminka. Kyl aamul sit huurelttim pisim piha ja mettä ja mul kesti hiuka aikka enne ku mää sit viittisi mennäs sisäl. Aika nälkä oli ja koko katti likomärkä. Kaks päivä meni iha melkke nukkumal, ku se oli niin kova reissu ja noi irvisiväs siin, et olik pakko mennäk karkku.

Semmost möhjämist tämä hiuka o muuto ollu. Ulkon käytti aika usse sillon ku oli hiuka lämpämppä. Sillo mää pruukasi hiukan kiivetäåp puuhunki ja Ukko kehu, et hurja katti. Eik se symmärrä, et kissanb kuulu ostak kiivetäp puuhu vaik ei muute ni iha vaan oravam pessä kattoma. Nii ja sit toi Pena ja Punku Ihminen toi semmose villajutu, mikä autta palentumisse, mut varppak kipristeleväp pakkasel. Ei sit ol mittän kovin kauan kerralla olttu.Täyty taas sit kevämmäl mennäk kum paremmin tarkentu.

Nii ja on täsä yks juttu viäl. Niil o nys sit penum pennum pentu. Pojaks sanova ja se nimi o sit kuulema mukka Lenni. Ja voi mahroton ku sen kansa touhutan ku se nährä. Ukko mene juur sekasi, eikä näe eikä kuulekka, et huushollis on kssa kans. Eilänki se kloppi oli tääl ja koko aja Uko sylis ja Akka seai se verram pittä, et pääsi se housut siivoma. Ja arvakkas olik se tyytyväise näköne. Oli tiätystenki hjuur niinku semmone katti ku o juur syäny iso hiire. taik ilma luppa jottam passeli herkku ruakapöyräst. Iha sekopäist meininkki. Meijä emo sillom pruukas kiälen kans siivota meijän takapuali,... no juu olkon tämä juttu nys sit täsä. Kyl mää taas joku päivä ton Ukom pistä hommi ja taas tuile tämmöst fiksu juttu.

5 kommenttia:

 1. Kiva kuulla taas teistä! Kaikenlaista on sattunut, mutta kiva, että kaikki on hienosti nyt. Tuosta pikkupennusta tulee sulle vielä kiva leikkikaveri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tosi o. Hiuka se pentu koitti noit niskavilloi vissi mukka otta, muta ei mittä hämminkki. Mukavaste meni. Ja kyl täsä varaman treffata viäl uurestaski.

   Poista
 2. Me jo luultiin, että et enää ikinä saa sitä kirjottamaan tänne! Nyt pistät ne ihmiset siellä kuriin ja ojennukseen. Niin ja syöt niitten joulukinkun.
  -Pena ja Punkku

  VastaaPoista
 3. Onpa siellä sattunut ja tapahtunut eikä rentoutumistakaan ole unohdettu leluparatiisissa! :) Onnea uudesta leikkikaverista!

  VastaaPoista