perjantai 3. maaliskuuta 2017

Kyl kissa talvellakin tarkentu

Täst pääsi viäl iha hyvim pari päivä takasi
Olik jolla jotta assia.
Ollan tosa uko ja Akan kans vuarotellen käytty hiukan kattelemas, et kummost ulkon tämmösel aikka vuarest o. Ei mittän kovi häävi. Vattakim pakka kastuma, mut onneks huushoillis o niit kissankuivatuspaikoi. Niittem pää o oikke mukava huilaskella ku ulko om päässy vähän kastuma. Tämä o siit hyvä huusholli, et kissa sopivi nukkumispaikoi piissa kyl.  Tosa yhres kuvas mul laitetti oikkem peitto pääl ku oli ensiks ulko  hiuka varppat ja vatta kastunu. Siin tuliki uni aika helpol, mut sit ukko keksis, et täyty hiuka hymyillä. No mää virnisti semmot hianokseltta vaa. Tosa ylimäises kuvas ollan tosa vähä matkam pääs, ku o semmonem paikka misä joskus o sattunu ette iha syämäkelpost porukka. Nii mää meina niit piäni kun kissan kuulema mukkan tarttis ain kiine otta ja syärä. Ukko kyl pruukka selvittä, et anneta niitte mennä vaan ku ova niim piäni ja kitukasvussiki. Mää olenki sit tuumannu, et menkkö sit. Ei nek kyl oikke hyvält maistukkan ku  on tosa hiuka noihi herraskaisemppi sapuskoihin tottunu. Se verran tost syämisest, et aamusi onneks Ukko herä aika ajois ja anta sapuska. Se jälkke onki helppo otta viäl piänet semmoset ruakaunet ja sit voi mnnä vaik haukottelema ja ihmettelemä noitten touhui. Paras on ku mene sihem pöyräl misä nes syävä.Akka marise ja silittä ja selittä, et kissa ei sais siin olla ja mää en ymmärrä yhtä mittä. Kattele vaam pää kallelas ja hyrise. 

 Siin lammikom pääs o semmonen kolo,, mist kuulus nitte herkutten kitinöi, mut sit rupes vesi juaksema ja kyl siäl nys sit vissi o hiuka semmost, et ei kovi mukava. Toi peti tuatti sitä Aka ja Ukom  penumpennumpennu huilamist varte. Mut ihan turha mää sano. Sillon ku se oli tääl kyläs, ni se pentu oli koko aja jonku sylis Mut iha hyvä,. Mul o nyt vähä mahrottoma mukava huilamispaikka. Joskus ukko hoiukan keikuttaki  viäl ja mul tule uni iha yhtäkki. 

5 kommenttia:

 1. Ihmisten ruokapöydällä kannattaa kyl oleskella, ollaan kuultu, et joskus siin pöydällä oleskellessa saa maistaa ihmisten ruokia. Meillä ei kyl saa, ku toi ihminen pureskelee vaan jotain porkkanoita.
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkä mittän kissal muuta annetak ku niit semmossi pussijutui ja nekki omast kupist. Olla olevinas nii semmossi jämptei, mut ku Akka kilju, et pois pöyrält ja meikäläine hiuka hinkka hännän kans ni... jokane arva

   Poista
 2. Kivaa ulkoilumaastoa teillä siellä! :) Ja lämmittelyt märän ulkoilun jälkeen, siinä vasta tunnelmaa. Ja oikein peitto päällä. ♥

  VastaaPoista
 3. Vai että syömäkelpoista porukkaa! Sehän kuulostaa hyvältä! Ja jännittävältä myös.

  Niin juu. Hei vain Leevi! Ei olla ennen tavattu, mutta selvästikin olet fiksu ja filmaattinen kissa. Joo, tullaan kyllä toistekin käymään täällä teidän puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahah juu, emn ol huamannukka, et tääl o viarai käyny. Iha mukava o jos poiketa ussemminki Kyl joskus ain jotta juttu löyty.

   Poista