lauantai 28. tammikuuta 2017

Ei ain mittän kovin tylsä ol.

Meil oli KISSA kyläs. Mut se oli hiuka ujo.
Tämä olemine o joskus vähä semmost, et olla vaa ja maata ja haista, niinku Ukko joskus sano. Ites se haise kaike enemä, mut olkko nii. Kyl se aika hyvä makkamanki o. Täsä yhrel päiväl sit oli hiuka enemän tommost elämisen touhu. Mää oli siin ihan kaikes rauhas kaiken tärkkiämmäs touhus syämise jälkke. No jokanen tiätä, et ruakalepo vaik pari tuntti, o semmone  herraskaisemman kissan tyyli. Kuulin kyl, et joku tuli kotti ja meni sit kattoma. Siäl oli Pena ja Punkui Ihmine ja sil oli tommonen koppa käres. Ja kun kaik sit rupes hokema, et tulk kattoma, mikä tääl o, nin tuli sit mennyks ja nii-i. Punkku siäl oli.. Em mää muute olis tuntenu mutr kuvis ole nähny. Kamalan kaino se oli, taik olisik ollu joku muu syy, mut siält kopastas se katteli oven takka silmäs suurinas ja olisi mää sen kans jotta ohjelma keksiny, mut ku noi tosa ympäril oliva olevinas niin tärkkiöinäs, ni homma jäi sihe. Punkul oli sit yhre yä jälkke meno lääkärin tykö ja eik toi Akka keksiny, et mennä mekki samal reissul ni saa joku semmone lääkäri sit hiuka ihmetelläk komia katti. Mää oli iha rauhallinen ku en tiänny muuta, ku et jonkkus mennä.
Mul tuli hiuka ujo olo

No juu, sit ku oli yä nukuttu ja noi olivak käyny jossa, misä om paljon kissaruokka ja löytä ne vissi siält jotta ittläski ain ku ova niin tytyväise näkössi kun tulevak kotti. Niim piti sanno, et ku oli hiuka haukotelttu ni Ukko rupes puhelema, et mennä hakemam Punkku ja se ihmine ja mennä sinne lääkäri. Eikä mul viäläkä ollu mittän käsityst, et mitä on tulos, mut yhtäkkim pistetti valjat niska ja laitettin katti semmossen koppa ja sanotti, et nyt mennä.

Ensiks hiuka oltti ulko ja sit viimätteks kans kun kaik oli ohitte.
Ku mää jottan taas kekrkesin kattelema, ni ollti iha viaras paikas, muta sai senttä hiukanm paseerata ulkon. Punkku meni heti sisäl  ja em määkän kaua ollu. Mut kuka sanois, et mikä semmone valkone ja kamala suur eläväö on kum pitä aikamoist kopina ku se kulke. Sil oli ihmine niinku seljäm pääl istumas ja mää luukle, et se olis ollu jotta semmosty ku näke sillon ku o liikka syäny ennen ku ruppe nukkuma. Semmosest maää olen kuullu, met em mää simmost ymmärrä, et kissa vois liiam paljo syärä.
En ol
Siin jännitelles rupes tuleman kaikki hullumaissi miäle.
iha varma, et olenk koska semmosest kuullu. Me mentti semmossem paikkan ku Ukko sanos, et se on kissoi varte ja siäl orotti Punkku ja joku iha viaras. Se viaras oli hiuka äkäsel pääl ja päästeli kaikki semmossi jutui, mitä ei pennuil oikke vois sanno. Oppiva viäl ruakottomiks.

Ei tämä nys mittä niin kovin kummallist ollu.
Aika pia sitä sit tä sit huuretti ja viättim pois ja mää pääsi vähän kattelemam paikoi. Kyl mää aika pia muisti, ,et tääl olttin kerra ja sillom pistetti neulan kans. Mut ku viarais olla nin kissal tule kaikelaist jännityst ja sit meinas tulla uniki, mut heti näkys kaikki kummalist, ekä mää sit viittiny nukku, vaik olis ollu noi hiano paikkaki. Heti rupes unen tuleman kaikelaist merkilist . Siin ku oli asikas orotelttu, nin toi viaras tyyppiu tuli juttelema ja me menttin kaiik  sem peräs semmosem paika läpi misä oli koiri. Akka sanos, et älä pelkkä ihan ku mää jottam pelkkäisi. Ne olivak kaik aika rauhalissi ja mukava näkössi. Vaik kyl siäl kotipihal  se Kelly ja sit se Figo siäl ku olla lenkil ova vissi mukavemppi. Ainaki ne ovat tuttavi. No juu mut sit se viaras rupes pitelemä, enkä mää ihan kaikki oikke osannu ottak kaverin touhuks, murt en sit viittiny mittä isommiin kinatakka. Se viaras kopeloitti ja mää meinasi vahinkos kehrätä. Iha vaa jännityksen tähre. No sit se lopultas sanos, ett iha hyvä, NÄTTI ja terve kissa se o. Ja mek kiitetti ja lährettin kotti. Ensiks viättim Punkku kotti ja ku olttim päästy oman kotti ni mul tuli semmonem pikkune vahoinko, et tuli tuupatuks pikkunen kikkara sihe lattial. Hiuka Akka protkotti,, mut sit mää sai hiuka ruakka ja meni nukkuman, kum päivänokoset jäivä välin to vähtämisen kans. Tämmöst lissä nin kissa pysy virkkiänäs. Nii no se lääkärijutu vois jättä väli ja kaik semmosek ku irvistelvä ja kirovak ku vastan tuleva.

9 kommenttia:

 1. Ai sait nähdä Punkun livenä! Onko se yhtä komea oikeasti kuin kuvissa? Aika hyvä kannanotto tuo kikkara lattialle :D - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, kyl se vissi olis kaveriks kelvannu, ei se mikkä iha julma näköne ollu. Enemä se kikkara oliki semmone vahinko, muta oli sitä Akam paapotust lysti kuunnella.

   Poista
 2. Haha, ei kannata lattial päästellä, saa hölmön maineen vielä.
  Ei sit jutella näist parist seikkailust sen enempii hei maailmalle...
  -Punkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, ei ihan kaikki passaka mennäp puhuma, nii et olla visuste vaa. Kyl täsä jotta muutaki juttu ruppe löytymä vissin taas. Ei mun sitä kikkara mittä' meininki ollus sihem purotta, mut se ny vaa sattus noi. Ukko sanos, et joskus ennevanha oli jossa ratios, mikä semmonenki o, joku Leo Eläin ja se kuulema käski ain, et koskekat toissias. Penal ja Punkul vois tämmöse ehrotta, ett pureskelkkan toissias, mut en viittik ku se sattu kuulema mukka.

   Poista
  2. Kyllä me pureskellaan! Niin, että tuntuu, mut ei liian kovin. Sun pitäs saada kaveri, ni pääsisit kans pureskelemaan...
   -Punkku

   Poista
 3. Oho, oot nähnyt Punkun! Mekään ei olla koskaan nähty, vaik se asuu ihan tossa lähellä.
  Noi lääkärikäynnit on tylsiä, me ei tykätä yhtään! Toi meidän mami höpisi, et meidänkin pitäis sinne taas mennä...tyhmää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, treffattu o, vaik hiukan kauemppa kumminkin ku siin oli se häki ovi välis. Ei siin mittä isomppa hättä olluk ku se oli aika rauhalline tyyppi ku munt kopeloitti, eikä se vissim peljänny ollenka.

   Poista
 4. Oho, kissavieras! Komea vieras olikin. :) Ja jännää reissua tuli teillä tehtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mut iha helppo juttu se kumminki oli. ei sattunu eikä mittä

   Poista