lauantai 14. tammikuuta 2017

Lämmin loistava juttu.

Ihmisist on kissal aika paljo appu tosa elämises. Nep pruukka ain pittäh huale siit, et kupis o ruakka. Nii ja semmonenki juttui tul tänäpä, et Akka oli törsänny mul uurek kupit. Täyty joku päivä laittak kuva siit, et kui hianoi ne ova. Niim piti siit puhella, et kui hyvä se o, et kissal o  ihminen taik pariki lähel. Ilma ihmist ei olis tämmöstäkäm paikka, misä voi ain joskus lämmitellä. Hiukan kovampualine se pakka olema, mut ei se oikkiastas mittä haitta,  Siin o joskus oikkenki lämmin sillo olis mukava jos olis joku filtintapane, mut ei noi mittä huama.. Melkke ain ku me olla olttu ulkon sillon ku maas on tota valkost, mää menen tähä makkama ja Akka ihmettele, et kato ny, on kissi menny vähä lämmittelemä. Jos olis viarampi ni sais käpäläst. "Kissi", voik te millä ymmärttä, et jos huushollis o aika komia ja hyväntapane ja oikke vaatimaton kolli, ni sitä sanotan kissiks ja orotetta, et tämä sit viäl kehrä. Nii no, em määkä nyt mittä oikken kovi ol miältä näyttäny näil, kun toi Ukkokim pruukka haukuskella aika monel taval, mut mää luulen kumminki, et hyvä net tarkotta. Täsä tuumaskelttin tärtä juttu ja viimätteks Ukko sit oli vetevännäs hännäst. Se pruukka joskus huuttakki, et tules kolli tänne ni Ukko saa vettäh hännäst. Ja mää kävele häntä pystys ohitte ja se otta kiine oiha niinku silittäis.Se o semmost seurampitämist.

4 kommenttia:

 1. Hah, kissi on kuule aika pientä vielä... Ootas ku alkaa tulee sitä mussukkaa, kultamussuu ja muuta lääpynlääpyy, ni sitte tiiät milt tuntuu, ku kollii puhutellaan ihan väärin.
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl sitä joskus vähäm pakka tulemanki ja Ukko haukku Mölliks. Mut jottan tiätystenkin kärssikkin täyty. On täsä tota lämmint ja ruakapitost olemist kumminki se verra ja ussemiten tuntu aika mukavalt. Tommone nimittely o vissi niil jotta semmost nupi reeramist. Onneks o aika monta semmost paikka huushollis, mihem pääse piilo sit ku ruppe oleman täysnäine olo taik teke miäli ottap piänet nokoset.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. ♥ Nuo leveät patterit on ihan huippuja kissakotiin!

  VastaaPoista